• Gratis sample bij elke bestelling
  • Eerste bestelling? Gebruik code NIEUW10 voor 10% korting op alles!
  • Gratis verzending boven €75
  • Gratis sample bij elke bestelling
  • Eerste bestelling? Gebruik code NIEUW10 voor 10% korting op alles!
  • Gratis verzending boven €75

OVER AZUR

Mooie, handgemaakte producten

Azur maakt op ambachtelijke wijze kwalitatief hoogwaardige cosmeticaproducten waarbij alle grondstoffen direct uit de natuur komen. Alle recepten zijn zelf, in house, geformuleerd.

Azur gebruikt nooit dierlijke ingrediënten, geen plastic verpakkingen en geen palmolie. Kleuren komen van planten of klei. Geuren van essentiële oliën.

Grondstoffen zoals olijfolie, cacaoboter of zoete amandelolie zijn hoogwaardig en worden met veel zorg geselecteerd.

Centraal bij onze selectie van grondstoffen staan een positief effect op de huid en een fijne beleving van geur en zachtheid.

Onze verpakkingen zijn van 100% gerecycled papier.

Alle producten worden met de hand (en heel veel liefde) gemaakt in eigen atelier in Groningen. We maken gebruik van de traditionele methode. We houden de temperaturen van de oliën erg laag, zodat ze al hun positieve eigenschappen behouden.

Onze missie

Azur wil bijdragen aan behoud en duurzaam beheer van de aarde. Azur vindt dat ook kleine stappen, zoals je keuze voor verantwoorde cosmetica, daarbij belangrijk zijn.

Daarom zijn de cosmeticaproducten van Azur altijd 100% natuurlijk, plantaardig en duurzaam verpakt. Azur produceert handmatig op een ambachtelijke, verantwoorde en gecertificeerde wijze.

Op naar een plastic vrije badkamer!

Het gezicht achter Azur

Azur is een ambachtelijke zeepziederij uit Groningen. Geïnspireerd door de prachtige Côte d’ Azur, met een passie voor zowel de huid als het milieu, kwam Azur Natural Bodycare tot leven, opgericht door Eline.

Al als jong meisje, was ze geïntrigeerd door de dieppaarse, heerlijk ruikende lavendelvelden, de prachtige azuurblauwe Middellandse Zee, de zonnebloemvelden, alle verschillende tinten groen, de lekkere natuurlijke geuren, en natuurlijk de ‘savonneries’.

Eline is inmiddels opgeleid tot moleculair biologe en het viel haar op dat er in reguliere verzorgingsproducten ontzettend veel onnodige chemicaliën in zitten, die niet alleen slecht zijn voor ons milieu maar ook voor onze huid. Daar komt bij dat vrijwel alles in plastic verpakt is. De gevolgen zien we terug in de oceanen die inmiddels enorm vervuild zijn met plastic soep.

Alle recepten van Azur zijn door Eline zelf geformuleerd, met inzet van al haar kennis en jarenlange ervaring. Haar uitgangspunt is steeds optimale huidverzorging met botanische ingrediënten en tegelijkertijd goed doen voor de aarde.

Inmiddels maakt ze aan de hand van een volledig gecertificeerd productieproces met alleen eersteklas materialen en grondstoffen prachtige producten. Elke zeep heeft specifieke kenmerken en uiterlijkheden. Stuk voor stuk juweeltjes!

Wil je behind de scenes foto's zien?

Volg Azur's instagram!

Klik hier